keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Eikun siis tämmöinen se on

Rapparit saivat tänään urakan päätökseen. Huomenna on vielä putsausta ja fiksailua, mutta nyt talo on oikeassa värissään. Onneksi aikaisemmin ottamani kuvat olivat vain välivaiheesta, koska tämä väri on paljon parempi. Pohjusteen läpi kuulsi vielä harmaa pohjarappaus, mutta silikaattihartsipinnoitteen läpi sitä ei näy. Otin uusia kuvia, mutta koska niissä oli auto-moodi päällä, väri ei kaikissa kuvissa ole vieläkään täysin oikea.

Me olemme Päivin kanssa jatkaneet sisähommissa. Päivi maalasi tänään olohuoneen katon ensimmäisen kerran. Hän varmaankin fiksaa vielä jotain saumaa, mutta kokonaisuudessaan katto on hyvän näköinen. Korkea tila on vähän kaksipiippuinen. Toisaalta korkealla olevat pikkuvirheet eivät näy. Toisaalta taas pinta pitää saada niin hyväksi, että sitä viitsii katsoa, koska korjaaminen ei onnistu ilman (kalliita) telineitä. Matalampia tiloja ja seiniä voi parin vuoden päästä maalata vaikka uudelleen, jos siltä tuntuu.

Minä sain valmiiksi porrasvalojen reiät, joten portaikon seinät alkavat olla valmiita tasoitukseen. Teemme ne kahdessa osassa, koska yläosaan pitää hommata telineet. Eteisen tasoitukseenkin pitää ottaa vuokratelineet. Makuuhuoneet ja alakerta meneekin sitten omilla rappusilla ja pukeilla.

Sähkökeskus tuli vähän yllättäen jo tänään. Sovimme aikoinaan suunnittelijan kanssa, että hän tekee sekä sähkö- että KNX-keskuksen valmiiksi niin, että sähköasentajan tarvitsee vain tökkiä piuhat riviliittimiin. Tuo keskus on ollut jo jonkin aikaa valmis, joten se heivattiin meille pois suunnittelijan kontista tilaa viemästä. Se asennetaan paikalleen ensi viikolla, minkä vuoksi pistin tekniseen tilaan tänään yhden kipsilevyn paikalleen. Loput levyt laitetaan sitten joskus...

Julkisivu on tällainen. Talon värissä on punaisen sävyä, joka ei näkynyt pelkällä pohjusteella. Sokkeli on Maxitin rouhepinnoitus tummalla laastilla ja vaalealla kivellä. Lopputulos on siis vaaleanharmaa sokkeli.
Länsiseinä on ilta-auringossa tällainen. Parvekkeen teräspilarit maalataan ruskeiksi.

Eteläpääty eli yläpihan puoleinen pääty. Täälläkin pilarit maalataan ruskeiksi. Terassilaudat tulevat olemaan ruskeat.

Itäpuoli. Isot ikkunat ovat eteisen ikkunat ja pieni ikkuna on kodinhoitohuoneen. Sen alle tulee ILP:n ulkoyksikkö.
Olohuoneen katto telineen reunalla höystettynä. Kaksi tummempaa raitaa ovat varjoja, eli katossa ei ole kuoppia niissä kohdissa.

Eteisestä yläkertaan meneville portaille tulee kolme valaisinta. Sähköasentajan jäljiltä valaisinpaikat oli merkitty hieman liian alas, mutta ne oli helppo siirtää.

Eteisestä alakertaan meneville portaille tulee neljä valaisinta. Etukäteen vähän hirvitti piikata korkeaan kiviseinään poikittainen railo johtoa varten, mutta vastaavan mestarin opastuksella seinä säilyi pystyssä. Tein styroxista vailaisinrungon kokoiset palikat ennen roilotusten täyttöä, jotta valmiiseen seinään jää sopivat upotusaukot.
Teknisen tilan ainokainen kipsilevy :)

3 kommenttia:

  1. Tulee kyllä todella upea talo. Tai ainakin pystyy kuvittelemaan miltä tuo valmiina näyttää. Yksi kysymys koskien teknistä tilaa: miksi sinne pitää laittaa kipsilevyt? Eikö seinä ole harkkoa jonka olisi voinut tasoittaa?

    VastaaPoista
  2. Seinä on Neopor-harkkoa, eli kansanomaisemmin harmaata Styroxia. Sen voisi myös rapata, mutta rappauskerroksen pitäisi olla suhteellisen paksu ja verkotettu, koska harkko on pehmeää. Amatöörille levytys on helpompaa. Jäi myös mainitsematta, että kipsilevyn alla on laudat sähkökaapin kiinnittämistä varten.

    VastaaPoista
  3. Todella hienolta alkaa kartano näyttää! Tsemppiä vaan sisätöihin!

    VastaaPoista