maanantai 18. lokakuuta 2010

Passiivikivitalot.fi

Kävimme eilen tutustumassa Passiivikivitalot.fi:n kahteen keskeneräiseen kohteeseen. Kummassakin oli vesikatto päällä ja sisätyöt menossa. Olivat siis lähes samassa vaiheessa. Toisessa oli rakennusmies tekemässä hommia, ja häneltä sai vähän tietoa siitä, millainen talo on ollut rakentaa ja miten monet käytännön jutut on tehty.

Täytyy sanoa, että järkevältä runkorakenteelta tuo vaikuttaa. Heidän tarjouksensa meille oli tarvikkeiltaan kattavin sisältäen rungon, yläpohjan, vesikatteen, ikkunat ja ovet sekä ilmanvaihtokoneen. Pystytystä he eivät tarjoa, joten siihen meidän pitäisi palkata joku porukka hommiin. Toisaalta voi olla, että tuolla tavalla kokonaisuus olisi meille halvin. Plussaa tässä toimittajassa on myös se, että he tuntuvat olevan palvelualttiita ja varmaan kävisivät meidänkin työmaalla neuvomassa kriittisissä paikoissa.

Mietimme kuitenkin vielä tuota runkoa. Tällä viikolla tehdään joka tapauksessa päätös, jotta arkkitehti saa kuvat viimeisteltyä.

8 kommenttia:

 1. Moi. Mietin itse tuota kyseistä rakenneratkaisua kun omaa taloani suunnittelin. Hylkäsin sen parista syystä: yksi oli, että styroksiin on hankala kiinnittää yhtään mitään (esim. keittiön kaappeja). Eihän se betoni kaukana ole, mutta hankaloittaa kuitenkin. Toinen oli se, että halusin tiilijulkisivun, mistä olisi seurannut paksut seinät.

  Jos tuohon ratkaisuun päädyt, niin suosittelen tekemään seinärakenteeseen yhden lisäyksen minkä näin firman taloesittelyssä Kivistössä: Siellä harkkojen sisäpuolelle oli tehty väliseinäharkoista "sisäseinä". Paksuntaa seinää toki, mutta helpottaa tuota kaappien jne. kiinnitystä, ja parantaa osaltaan energiatehokkuutta kun on enemmän varaavaa massaa eristeen sisäpuolella.

  VastaaPoista
 2. Minä ehdin jo kesällä kertaalleen hylätä nämä EPS-valuharkot juuri sen vuoksi, että betoni on eristeiden välissä. Ajattelin, että betoninen sisäseinä olisi parempi. Olemme tätä rakennetta kuitenkin nyt miettineet, emmekä usko että nuo haitat niin suuria on.

  Esa Tommola Passiivikivitalot.fi:stä suositteli keittiökaappien kiinnittämiseen seuraavaa ratkaisua: Harkkoon liimataan 1 mm vahva pelti sopivalle kohdalle. Sen päälle kiinnitetään kipsilevy, jolla levytämme sisäseinät muutenkin. Tuohon voi sitten kiinnittää keittiön kaapit puuruuveilla, jotka saavat riittävän otteen pellistä.

  Jos kovin raskaita kaappeja tai tavaroita haluaa kiinnittää, niin sitten pitää propata betoniin asti. Sisäpuolelle tehty ylimääräinen harkkomuuraus on varmasti toimiva ratkaisu.

  VastaaPoista
 3. Onkos Artolla osoitteita muistissa, missä kävitte noita kohteita katsomassa?

  VastaaPoista
 4. Terve Kimmo!

  Tapasimme Tommolan paikallisella ABC:llä, ja sieltä lähdimme hänen kanssaan samalla autolla noille kohteille. Osoitteita en tainnut missään vaiheessa edes kysyä.

  VastaaPoista
 5. ok,

  mä yritin hieman kohteita kysellä ja se tuntu jotenkin hieman vaikeelta.
  Millä aikataululla teidän kohde on suunniteltu etenevän?

  VastaaPoista
 6. Mahtoiko vaikeus johtua siitä, ettei sopivassa vaiheessa olevia kohteita ollut? Ne, jotka me katsoimme, eivät olleet enää runkovaiheessa, vaan niissäkin oli sisätyöt menossa. Sisäseiniä ei kuitenkaan oltu levytetty, joten näimme hyvin, miten runko oli tehty.

  Meidän pitäisi aloittaa työt muutaman viikon sisällä, heti kun saadaan lupa. Runko pitäisi olla tammikuussa pystyssä. Toivottavasti tästä ei tule ennustettua "kaikkien aikojen pakkastalvea", vaikka siitä lehdissä kirjoitetaankin.

  VastaaPoista
 7. voiskohan teille tulla vakoilemaan ja vaihtamaan ajatuksia, kun vauhtiin pääsette?

  VastaaPoista
 8. Meidän talomme on ensimmäinen Passiivikivitalo näillä seuduilla, joten tämä on myös esittelykohde. Voin esitellä sitä itsekin, mutta luulisin että joku Passiivikitalostakin tulee sitä esittelemään. Ihan miten vaan haluat.

  VastaaPoista