perjantai 22. lokakuuta 2010

Päätöksiä

Tällä viikolla päätimme tarjousten perusteella valita runkotoimittajaksi Passiivikivitalot.fi:n. Sehän olikin suosikkimme, ja kustannusvertailussa tarjousten välillä oli hyvin vähän eroja. Tässä rungossa seinien U-arvo oli vakiona selvästi paras, eli muut ratkaisut olisivat vaatineet lisäeristystä, jos olisimme halunneet niillä samaan U-arvoon. Niillä seinäpaksuuskin olisi ollut suurempi. Yhtenä lisäetuna oli myös se, että tämä tarjous oli kattavin. Säästymme siis hieman omalta työltä.

Toimitus sisältää ulkoseinät (Passiivitriplo-valuharkot), kantavat sisäseinät (betonivaluharkot), ontelolaatat, Skaala-ikkunat ja ovet, uretaanieristeiset kattoelementit (Termater), kattotiilet (Benders Palema) ja Enervent Pandion -ilmanvaihtokoneen. Pystytystä tarjous ei sisältänyt, vaan siihen joudumme etsimään pystytysporukan. Yksi porukka onkin jo kiikarissa, mutten tiedä, onko heillä vielä tämän vuoden puolella aikaa aloittaa työtä. Toivottavasti ottavat työn vastaan, niin olisi sekin ongelma ratkaistu.

Ensi perjantaina on arkkitehdin kanssa sovittu tapaaminen kuvien viimeistelemiseksi. Rakennusluvan pistämme hakuun seuraavalla viikolla, jos vain saamme energialaskelmat siihen mennessä. Pääsuunnittelija aprikoi, että voisikohan louhintaan saada luvan jo ennen kuin rakennuslupaa on haettu. Toisaalta meillä pitäisi olla rakennuslupa parin viikon päästä kourassa, joten ehkä tuota louhintaa jaksaa sinne asti odottaa.

2 kommenttia:

  1. Heippa, eksyin tänne googlettelun ansiosta. Meillä passiivikivitalo rakenteilla ja jo loppusuoralla. Tsemppiä teille projektiin! :)

    VastaaPoista