sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Maaliskuun sähkönkulutus + hienoista edistymistä listoituksessa

Maaliskuun sähkönkulutus oli 1662 kWh (2654 helmikuussa). Koska edellinen lukema oli 3.3., maaliskuun kulutus oli 59,36 kWh/vrk (85,61). Lämmitystarvelukuun suhteutettuna kulutus oli 3,82 kWh/LT-yksikkö (3,65). Lämmitysenergian tarve vähenee, minkä vuoksi käyttösähkön osuus suhteessa kasvaa, ja siksi sähköä menee LT-yksikköä kohti enemmän. En oikein muuten osaa tuota eroa selittää. Alakerran lämpöpatteri ei ole enää ollut moneen viikkoon päällä. Näillä keleillä makuuhuoneiden lämmittimetkään eivät kytkeydy päälle, joten talo lämpiää märkätilojen ja eteisen lattialämmityksillä, käyttösähköllä ja ILP:n satunnaisella käytöllä. Takkaa olen polttanut pari kertaa viikossa.

Olohuoneessa on nyt kaikki listat paikallaan. Lisäksi asennutimme sälekaihtimet olohuoneen kiinteisiin ikkunoihin. Kevätaurinko paistaa kirkkaana sisään, joten kaihtimet tulivat tarpeeseen varjostuksen vuoksi. Kesällä iltapäiväaurinko ei paista sisälle, koska räystäät varjostavat silloin. Aamuaurinko kuitenkin paistaa aina sisään, koska talon päädyn räystäs ei anna siltä suojaa.

Törmäsin netissä juttuun viemärihierteestä, ja sen innoittamana tein itsekin testin. Vessan lavuaarissa meillä vesi kiersi oikeaoppisesti myötäpäivään, mutta sekä keittiössä että KHH:ssa kierto oli vastakkaiseen suuntaan. Jutussa kerrottiin, että hierteen rihlauslaitteen voi ostaa kaupasta, mutta minä tein itse porakoneeseen liitettävän koneen. Pyöräytin lavuaarit heti, ja nyt vesi kiertää oikeaan suuntaan. Hyvä, että tuli tuo juttu luettua, koska en ennen ollut tästä kuullutkaan. Säästö on kuitenkin melkoinen vuositasolla.
Sälekaihtimet tulivat karmeihin kiinni smyygin sisäpuolelle.

4 kommenttia:

 1. ja tämä viimenen juttu menneeki sitte aprillipäivän piikkiin

  VastaaPoista
 2. Tässähän on nyt ihan 100:sen paikka tuunata nuo sälekaihtimet, kun ovat tuossa ikkunan sisäpuolella.

  Maalaat toisen puolen noista sälekaihtimista mustaksi niin siinä sulla on aurinkolämmittimet kevät säille. Minulla oli joskus nuorena miehenä vuokramurjussa ruskeat!!? sälekaihtimet juurikin tuollailla sisäpuolella ja ne lämpenivät aivan pimeesti kun aurinko paistoi.

  Noihinhan on saatavissa vielä automaattimoottorit, joiden avuilla voi tuunata termostaatin noihin....

  VastaaPoista
 3. Olisihan tuohon saanut ruskeat säleetkin, jos olisi halunnut. Päädyttiin kuitenkin valkoisiin. Väriä voi tuoda verhoilla. Talon päätyy ulkopuolelle voisi joskus asentaa automaattiset pimennysverhot. Näin saisi kesällä suojaa auringon paahteelta. Sisäpuoliset verhothan eivät suojaa kuumuudelta kovinkaan hyvin.

  VastaaPoista
 4. Hei Arto
  Olisi kiva kuulla sinulta yhteenveto rakentamisesta eps-harkoilla: Mitä ajattelet nyt kun talo on valmis? Olisitko tehnyt jotakin toisin ja oliko jotain positiivisia tai ikäviä yllätyksiä?

  VastaaPoista