maanantai 13. helmikuuta 2012

KNX-paneeli ja liesikupu

Sähkösuunnittelija kävi asentamassa KNX-paneelin (ABB Comfort Touch) ja sen ohjelmiston lauantaina. Se on tosi hieno! Nettiyhteys pelaa, ja paneelin kautta voi kuunnella esim. nettiradiota. Herätyksen voi ohjelmoida niin, että tietyt valot syttyvät, radio menee päälle yms. yms. mitä nyt vain keksii pistää. Paneeliin on ohjelmoitu erilaisia tiloja, kuten kotona, poissa, TV-katselu yms., joiden mukaan se ohjaa valaistusta. IV-kone on myös kytketty KNX-verkkoon, joten paneelissa on oma näyttönsä sille ja sen ohjaukseen. Yksi pienehkö ongelma paneelin kanssa kuitenkin vielä on. Se ei löydä meidän talomme KNX-verkkoa, joten se ei pysty ohjaamaan yhtään mitään. Syytä tähän etsittiin lauantai-iltana muutama tunti, ja sunnuntaina ajoin sisään uuden firm-warenkin siltä varalta, että siinä olisi ollut vikaa. Ei valitettavasti auttanut. Ilmeisesti paneelissa on vikaa, joten se menee vaihtoon. Harmi, kun olin jo ehtinyt iloita uudesta vimpaimesta :( Hieman lohtua tuo se, että paneelin nettiyhteys toimii, joten nettiradio ja -selain toimivat. Paneelin oma kaiutin on melko onneton, mutta siinä on linjaulostulo, jonka avulla radion saa kuulumaan joka paikassa, jossa meillä on datapistoke.

Liesikupu on lopulta asennettu. Viime viikon alkupuolella saimme sen lopulta nostettua seinälle. Hommaa viivästytti se, että Päivi teki pienen muutoksen välitilalaatoitukseen ennen kuvun lopullista asentamista.
Paneelin päänäyttö

IV-koneen näyttö
 
Liesikupu asennettuna. Laatoituksesta puuttuu vielä yksi pieni siivu. Kuvun kotelon voisi myös puhdistaa ylhäältä, niin ei tarvitsisi katsella rasvaisia sormenjälkiä ;)


5 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää toi teidän KNX paneeli.

  Mikä IV kone teillä on käytössä ja miten liititte sen KNX:ään. Meillä on tuo Enerventin Pandion EDE, mutta sen KNX mokkula on niin suolaisen hintainen, että taitaa jäädä unelmaksi...

  http://www.tulevaisuudentalo.fi

  VastaaPoista
 2. Onko tuollainen KNX-systeemi paljonkin kalliimpi kuin "normaalisähkö"-systeemi?

  VastaaPoista
 3. Meillä on Enervent Pelican ECO EDE. Olihan sillä mokkulalla joku hinta, mutta päätettiin kuitenkin maksaa se. KNX-systeemin hintaeroa normisähkösysteemiin en osaa arvioida. Yritin sitä laskea joskus, mutten päässyt riittävän tarkkoihin lukemiin. Mehän emme teettäneet suunnitelmia normisähköllä ollenkaan, vaan alusta pitäen lähdimme KNX-järjestelmään. Meidän systeemi on itse asiassa pikkuisen sekasikiö, eli KNX:ää ei otettua ihan joka paikassa käyttöön. Esimerkiksi lattialämmitysohjaus on ihan tavallisilla termostaateilla eikä niitä ole liitetty KNX:ään.

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on pohdinnassa tuon ilmanvaihtokoneen mokkulan hyödyllisyys - juurikin tuon hinnan takia. Onko teille tullut jo vastaan selkeätä käyttöä sille? Talon näyttöpaneeli ajateltiin korvata iPadilla. Aika vähän löytyy oikeita käyttökokemuksia verkosta näihin KNX-järjestelmiin.

  Meidän talo vielä vähän vaiheessa, mutta saa tulla seurailemaan: http://villaluova.com

  VastaaPoista
 5. Kyllä sille on käyttöä. IV-konetta voi ohjata paneelilla ja koneen omaa ohjainta ei tarvitse edes tuoda mihinkään näkyville, jos ei halua. Nyt kun olen vielä avannut paneelin nettiyhteyden, saan IV-koneen ohjauksenkin hoidettua kännykällä.

  Semmoinen ikävä juttu kuitenkin on, että IV-koneen tiedot päivittyvät huonosti paneeliin. Jossain häikkää tiedonsiirrossa, eikä vikaa ole vielä saatu korjattua.

  VastaaPoista