keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Keittiö- ja sistussuunnittelua lisää

Talotarjouksien takaraja oli viime perjantaina, ja saimme siihen mennessä kokonaista yhden tarjouksen. Se tuli Malanderilta. Yksi toimittaja (Lujakivitalot) kertoi, ettei heidän seinärakenteensa sovellu meidän taloomme kunnolla, joten ratkaisusta tulisi suhteettoman kallis. Sen vuoksi he eivät tarjonneet ollenkaan.

Lauantaina FinnBuild-messuilla juttelin yhden myyjän kanssa (Be-Wi) ja maanantaina soitin toiselle (Passiivikivitalot.fi). Kummallakin oli sama selitys: on niin paljon ollut tekemistä, ettei ole ehtinyt tehdä. Jälkimmäisessä tapauksessa laskija ei ollut tarkistanut päivämäärää, ja hän otti talomme heti laskentaan. Lupasi tarjouksen viimeistään torstaina. Bewiltäkin odotan tarjousta piakkoin. Muita tarjouksia tulee, jos tulee. Nuo ovat tällä hetkellä kiinnostavimmat, joten jos hinnat ovat kohdallaan, niin voimme noistakin valita oman talomme toimittajan.

Yhden keittiötarjouksen saimme eilen. Lisää tulee torstaina ja perjantaina. Luulen, että sijoittelultaan ehdotukset eivät poikkea toisistaan. Muut huoneet, ikkunat, ovet ja puuliesi ovat omilla paikoillaan, joten muille keittiön osille ei hirveästi jää vaihtoehtoja.

Viikonloppuna pähkäilimme sisustussuunnittelijan kanssa talon sisustusta. Tässä vaiheessa pähkäiltiin lähinnä värimaailmaa. Yläkertaan lattiaan ja huonekaluihin tullee harmaaseen vivahtava ruskea, suklaanruskea tai jotain sen tyylistä. Seinät jäävät vaaleaksi. Alakerta menee hiukan punertavampaan suuntaan, eli pähkinään. Myös tyylillisesti kerrokset poikkeavat toisistaan. Yläkerta on hiukan modernimpi, ja alakerrasta tulee vähän lämpimämpi.

Ehkä viikon-parin sisään saamme jo keittiö- ja sisustuskuvia, joita voisi pistää tänne. Muutaman viikon päästä pitäisi saada rakennuslupakin sisälle, jos meinaamme tämän vuoden puolella vielä aloittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti