torstai 22. joulukuuta 2011

Muuttotarkastus

Meillä on muuttolupa - ainakin melkein! Tänään oli muuttotarkastus, jossa oli pari pientä puutetta, kuten ulkoportainen käsijohde ja WC:n ovi. Käytännössä emme muuta ihan vielä, koska jalkalistat ja kaikki väliovet puuttuvat. Jälkimmäisten piti tulla viime viikolla, mutta ne tulivat tänään. Skaala oli tosin ovelasti pistänyt toimitusviikoksi 50 +- 1 viikko, joten kyllähän nuo ihan tilausvahvistuksen mukaisesti tulivat.

Viime päivät ovat olleet kiireisiä. Päivi, urakoitsija Ikävalko, putki- ja IV-asentajat, sähköasentaja ja sähkösuunnittelija ovat kaikki tehneet pitkiä päiviä jotta talo saadaan muuttotarkastuskuntoon. Erityisiä kohokohtia olivat mm. IV-koneen käyntiin saaminen (minäkö laitefriikki...), vesi- ja viemäritöiden valmistuminen, ikkunoiden välikarmien listoitus, kalusteiden asentaminen sekä valokytkimien saaminen. Nyt valot syttyvät ja sammuvat seinällä olevasta napista eikä sitä varten tarvitse enää mennä tekniseen tilaan :)

Pikkuhiljaa meilläkin valmistaudutaan jouluun. Pyhitämme joulun ajan levolla ja rentoutumiselle. Päivi on ottanut ensi viikon vapaaksi, joten alkuviikon hän viimeistelee meidän makuuhuoneen sisustuspaneloinnin, asentaa väliovet ja listoittaa koko yläkerran. Muuttopäiväksi on suunniteltu 29.12. Tarvittaessa muuttoa voi venyttää seuraavallekin päivälle, jos jotain menee pieleen.

Muutama päivä sitten blogissakin koettiin merkkipäivä: 20 000 kävijää tuli täyteen. Viime aikoina kävijöiden määrä on ollut 40-50 päivässä. Merkintä nostaa luvun sadan kieppeille pariksi päiväksi. Tällöin tietysti blogimme nousee erilaisissa aikaan perustuvissa luetteloissa kärkeen, joten kävijämäärä nousee.

Olemme päättäneet, että muuttamisen jälkeen pidämme hetken tauon raksaamisesta. Viime viikot ovat olleet kiireisiä, joten lepo tulee tarpeeseen. Tavoitteeni on saada tänne blogiin yksityiskohtaisempia juttuja talostamme ja mm. lämmitysratkaisusta sekä sen toimimisesta. Alan seuraamaan sähkön kulutusta, ja pistän siitä säännöllisin väliajoin tietoa tänne. Oletan, että kulutustieto kiinnostaa lukijoita. Meillä ei ole erillisiä mittareita lämmitykselle ja käyttösähkölle, mutta kyllä kokonaiskulutuskin jotain kertoo.

Pistän tähän sekalaisia kuvia viime päiviltä. Nämäkin kuvat ovat jo vanhentuneita, koska eilen tai tänään en ole kuvia ehtinyt ottaa.


Mielenkiintoinen yksityiskohta. Miten sattuikaan pistorasia tulemaan juuri komeron runkolevyn kohdalle.

Tässäkin pistorasiat ovat juuri optimaalisessa kohdassa.

Pikkulikka ja äijä ihmettelevät meidän komeromme hengaritankoa.

Meidän makuuhuoneemme komerossa on läpikuultavat lasiovet. Käytännössä hyllyt eivät kuulla niin hyvin läpi kuin ne tekevät tässä kuvassa.

Päivi viimeistelee olohuoneen ikkunoiden smyygejä.

Jukka pistää olohuoneen laminaatin ensimmäistä riviä.

Mitä ihmettä? Ei kai täällä lueta ohjeita?

3 kommenttia:

  1. Onnea vain, toivottavasti muutto sujuu hyvin! Tuo teidän laminaatti näyttää tosi hyvältä, juuri tuollaista olen meidän taloon suunnitellut. Minkä valmistajan se on (ja millainen oli neliöhinta, jos kehtaat kertoa)?

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan, muutto on sujunut ihan hyvin. Tänään osa tavaroista on siirretty talolle ja huomenna pitäisi tapahtua loppurutistus.

    Laminaatti on Cellon Latte Walnut. Neliöhinta oli muistaakseni hiukan yli 17 €.

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä loppurutistukseen ja kiitos tiedosta! :-)

    VastaaPoista