torstai 18. marraskuuta 2010

Lupakuvat valmiit

Tänään arkkitehti lähetti lupakuvat meille, Jee! Pistän ne erilliselle sivulle lähiaikoina, etteivät ne tuki tätä blogin etusivua. Lupa menee tällä viikolla hakuun. Töiden aloittaminen mennee pikkuisen myöhäisemmäksi kuin toivoimme, mutta eiköhän se talo pystyyn nouse. Talvi tuli, mutta jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin se ehtii vielä mennäkin ennen joulua.

Talon väriksi tuli lopulta Maxitin CL-335. Katon väriksi tuli "grafiitin harmaa". Se tarkoittaa Bendersin harmaata tiiltä. Tarkalleen ottaen Bendersin sivulla lukee "graniitin harmaa", mutta harmaa se on joka tapauksessa.

Pohjakuviin tehtiin muutoksia loppuun saakka. Mitään isompaa ei kuitenkaan muutettu. Yläkerran WC suureni ensimmäisestä ehdotuksesta, samoin alakerran makuuhuoneet. Sauna ja KPH vaihtoivat paikkaa, jotta saatiin saunan hormi paremmalle paikalle.

Tässä jossain välissä ehdimme tehdä keittiökaupatkin Keittiömaailman kanssa. Samalla ostimme kalusteet kodinhoitohuoneeseen, yläkerran makkareihin, eteiseen ja aulaan sekä kellarin kurahuoneeseen (=koiran pesuhuone). Niitäkin pyöriteltiin ja muuteltiin viimeiseen saakka. Keittiössä tuli itsellekin sellainen yllätys, että meille tulee kivestä työtaso. Alunperin suunnittelimme vain laminaattitasoa, mutta jotenkin se pyörähti kiveksi viime metreillä. Asiaan vaikutti varmaan se, että meillä oli vanhassa talossa kivitaso, ja se on hurjan kätevä.

Niin se vain on, että suunnitteluvaiheeseen kannattaa varata aikaa ja erityisesti jaksamista. Jossain välissä meinaa aina tulla ähky, kun ei millään jaksaisi miettiä samoja asioita uudelleen ja uudelleen. Kuitenkin sekä talo että keittiö osoittivat, että asioiden pyörittely kannattaa. Kummatkin muuttuivat suunnittelun aikana. Muutos ei ollut mitenkään iso mutta tärkeä kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Katto ja seinät jo pystyssä...18. marraskuuta 2010 klo 21.26

    Budjetti kasvaa syödessä ja alkuvaiheessa talon loppuhinnasta ei ole mitään tietoa. Puolessa välissäkin loppuhinta on arvoitus. Lopussa sitten voi joutua tinkimään jostain. Viime kädessä ainakin pihatöistä. Onnea projektiin!

    VastaaPoista
  2. Loppuvaiheessa pitää ehkä tinkiä omasta vapaa-ajasta, eli yrittää tehdä mahdollisimman paljon hommia itse. Harmi, että palkkatyö häiritsee rakentamista.

    VastaaPoista