maanantai 14. helmikuuta 2011

Pakkaset

Nyt pakkaset tulivat. Joulukuussa pelkäsimme, ettei rakentamisesta tule mitään, mutta hyvinhän tuo on tähän saakka mennyt. Nyt on kuitenkin sellaiset pakkaset, ettei valaminen onnistu. Tänään urakoitsija oli vielä latonut harkkoja ja tehnyt ikkuna-aukkoihin kehikot. Kovin paljon tekemistä ei enää kuitenkaan ole ennen seuraavaa valua, ja sitä pitää odottaa näillä näkymin ensi viikkoon. Kattoelementit on tilattu ensi viikolle, joten niiden toimitusta pitää lykätä eteenpäin.

Alla olevat kuvat otin eilen, ja ne ovat nyt jo vanhentuneita. Seinä on noussut hiukan ylemmäs, ja ikkunoissa on kestopuukehikot. Kuvista näkee kuitenkin suunnilleen sen, missä nyt mennään.

Talo näytti tältä. Alakerran ikkuna-aukoissa on muovit, ja sitä lämmitettiin viikko sitten ontelolaattojen saumavalun vuoksi.

Pääovi on oikealla ja sen vieressä on ikkuna. Ovi ei ole "hoikka poika" -mallia, vaan oven yläpuolelle tulee 90 cm korkea ikkuna. Koska eteinen on 1,6 metriä 1-kerrosta alempana, se on korkea.
 
Talo yläpihan puolelta kuvattuna. Kun koneet olivat paikalla täyttöjä varten, niitä hyödynnettiin myös harkkojen nostamisessa ylempään kerrokseen. Neopor-harkkoja nostelee vaikka käsin, mutta väliseinäharkkojen nostamisessa koneista on iso apu.

Näkymä olohuoneen ikkunasta etelä-kaakkoon päin. Takana on puupino odottamassa klapeiksi tekemistä. Sen edessä on iso kasa lunta, eli lopullisella pihalla ei ole tuollaista kumparetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti