lauantai 16. huhtikuuta 2011

Lattiat valettu + maalailua

Lattiat on nyt valettu. Torstaina, jolloin olimme itse aamupäivän poissa hoitamassa asioita, betoniauto kurvasi pihaan ja pumppasi vajaa 30 kuutiota betonia taloon. Menin talolle iltapäivällä, ja silloin liipparit viimeistelivät hiontaa. Hyvältä ja tasaiselta tuo näyttää. Perjantaina urakoitsijaporukka kasteli lattian ja peitti sen muovilla. Molemmissa kerroksissa tehtiin sopivaan kohtaan ura, josta laatta halkeaa, jos on haljetakseen. Vastaava mestari sanoi, että halkeamisia tapahtuu kohtuullisen usein, joten kannattaa varmistaa, ettei halkeama tule laatoitetun lattian kohdalle. Laminaatin allahan se ei haittaa.

Tänään pohjustimme Päivin kanssa räystäslaudat. Olihan siinä urakkaa. Jälleen tuli todettua, että rakentaminen on oikeasti tavaroiden kantamista paikasta toiseen. Laudat olivat talon etupuolella, ja kannoimme ne käsittelyn jälkeen sisälle kuivamaan. Huomenna maalaamme ne ruskeaksi, jotta ne saadaan maanantaina paikalleen. Sen jälkeen voidaan purkaa muutama teline, jotka ovat maatäyttöjen tiellä. Keskiviikkona tulee maaurakoitsija tekemään täyttöjä. Onneksi huomenna lautoja ei tarvitse siirtää toiseen paikkaan.

Päivän päätteeksi kannoimme muutaman kertopalkin talon edustalta parempaan paikkaan pois tieltä. Nyt laskin, että painavin niistä painoi n. 120 kg. Ilmankos meinasi ruveta puuskuttamaan kesken kantamisen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti