keskiviikko 17. elokuuta 2011

Hidasta on

Tuntuu, että tasoitustöissä työt pysähtyivät jossain vaiheessa kokonaan. Samoja seiniä tasoitetaan uudelleen ja uudelleen, eikä mitään näkyvää tahtonut syntyä. Mutta kyllä se lopulta on kannattanut. Yläkerta on jo pitkällä, vaikka vielä joissain seinissä on pientä fiksattavaa. Olohuone ja keittiö on maalattu pohjamaalilla, eikä pinnoissa ole enää juuri sanottavaa. Iso työ tehtiin olohuoneen kantavassa kiviseinässä, mutta nyt se onkin huippusileä. Ei uskoisi amatöörin tekemäksi. Heinäkuun lopussa ja elokuun alussa meinasi iskeä masennus, kun työt eivät näyttäneet etenevän, mutta nyt on parempi fiilis. Sitä odotan, että takka saadaan asennettua. Kunhan olohuoneen katto ja kantava väliseinä ovat lopullisessa pinnassa, takka voitaisiin periaatteessa asentaa.

Porraskäytävän korkean seinän tasoitusta varten tein alakertaan tasanteen, jolla eteisen lattiaa jatkettiin. Sen päälle tulee teline, jolta seinän yläosa ja porraskäytävän katto saadaan tasoitettua ja maalattua.

Murtohälyttimeen liittyviä ovikoskettimien piuhoja olemme ihmetelleet Päivin kanssa. Jossain ovessa se tulee saranapuolelle ja jossain kahvapuolelle. Soitin eilen sähkösuunnittelijalle ja kysyin, miten kosketin tulee. Olisi pitänyt soittaa aikaisemmin. Kosketin on ihan erilainen kuin luulin, ja piuha olisi pitänyt pistää piiloon ennen kuin smyygit levytettiin. Nyt vaihtoehtoja on kaksi: joko leikkaamme tasoitetut ja maalatut smyygit auki ja pistämme piuhan oikein tai katkaisemme piuhan piiloon ja pistämme langattomat ovikoskettimet. Jälkimmäinen maksaa muutaman sata euroa. Ensimmäinen taas tietää paljon ylimääräistä hommaa, joten saa nyt nähdä, mihin lopputulokseen päädymme. Langattomassa olisi se etu, että kun sen kerran hankkii, niin siihen voi liittää myös ulkovaraston ovet. Pääoven smyygejä ei ole vielä levytetty, joten sen piuha saadaan vedettyä oikein. Alakerran ovessa ei ole edes piuhaa, joten se onnistuu vielä helpommin.

Talon ulkopuolikin on hiukan muuttunut. Alkuviikolla asennettiin ikkunapellit. Ovista puuttuu vielä kynnyspellit, mutta nekin pitää laittaa kohtapuoliin.

Ikkunapellit antavat julkisivulle viimeisen silauksen. Hieman tietysti kuvassa häiritsevät Skaalan pahvit ikkunoissa ja räystäslautojen repsottava suojamuovi.

Pääovikin siistiytyi.

Olohuone-keittiö on nyt tämmöinen. Ikkunalasit eivät ole maitolasia, vaan niiden edessä on suojamuovit.

Yläkerran kylppäriin vedin märkätilatasoitteen. On aika naarmuisen näköinen, mutta eipä se laattojen alla haittaa.

Nämäkin ikkunat näyttävät siisteiltä.

Eteisen  laattaa jatkava tasanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti