maanantai 26. syyskuuta 2011

Ulkonakin tapahtuu

Kävimme viikonloppuna ostoksilla, eli ostimme RTV:stä aikaisemmin mainitsemani telineet. Tänään Päivi kävi viemässä vuokratelineet pois tehtyään sitä ennen viikonlopun eteisessä ja rappukäytävässä tasoitus- ja maalaushommia. Portaat ovat edelleen tulossa loka-marraskuun vaihteessa, mutta mietimme vielä, että pitääkö niitä jälleen siirtää. Välillä tuntuu, että saadaan pinnat valmiiksi ajoissa, ja välillä tuntuu, ettei se ole mitenkään mahdollista. Tämmöistä tämä on, kun tekee hommia ensimmäistä kertaa. On hirveän vaikeaa arvioida, kauanko mihinkin työvaiheeseen menee aikaa.

Minä puuhastelin viikonloppuna teknisessä tilassa, vessassa ja pihalla. Fiksailin teknisen tilan seiniä ja siivosin sen putkiläpivientien korokevalua varten. Itse valua en ehtinyt tehdä. Tänään sähkömies olikin käynyt sotkemassa sen uudelleen, kun hän oli kytkenyt johtoja sähkökeskukseen :( No, eipä tuo mitään. Noin pienen huoneen siivoaminen ei ole iso juttu. Vessassa joudumme tekemään seinäpöntön telineelle luultua isomman kotelon. Sen vuoksi jouduin vesieristämään vessan lattiaa vähän lisää.

Pihallakin tapahtuu. Ruuvasin patolevyn listan paikalleen lauantaina. Käytin tavallisia puuruuveja, jotka ottivat yllättävän hyvin kiinni rappaukseen ja sen alla olevaan Neoporiin ilman proppujakin. Eihän tuo huipputiukka kiinnitys ole, mutta pitää listan paikallaan riittävän hyvin.

Lauantaina talolla vieraili kaivinkonekuski, joka lupasi pistää tällä viikolla perusvesikaivon maahan. Tänään olikin kaivinkone tuotu paikalle, joten huomenna varmaan työt alkavat. Keskiviikkona puolestaan alkaa pääoven ulkoportaiden laatoitus. Laatoittaja kävi sunnuntaina katsomassa työmaan. Hänellä on jokin sisätyö muualla kesken, mutta sai onneksi siellä sovittua asiat niin, että voi tulla meille tekemään tuon laatoituksen. Se tapahtuukin aika viime tipassa, koska pian ilmat kylmenevät niin, ettei ulkolaatoitusta enää voisi tehdä.

Uusia kuvia ei nyt ole, mutta jos hommat menevät niin kuin on suunniteltu, loppuviikosta pääsen kuvaamaan laatoitettuja portaita :) Ensi viikolla takankin pitäisi olla valmis. Talo on päässyt jäähtymään nyt vähän liikaa, joten jätimme sunnuntaina lämmittimen yläkertaan. Pitää katsoa, miten se lämmittää. Ajatuksena on, että se lämmittämisen lisäksi saa myös ilman vaihtumaan talossa, kun hormi on täysin auki. Kunhan takka saadaan käyttöön, ei ilman vaihtumisesta tarvinne huolehtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti