sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Porraskäytävä ja keittiön lattia

Tänään talolla oli talkooporukka, kun Päivin isä, veli ja käly tulivat auttamaan hommissa. Sen seurauksena keittiön lattia on paria riviä vaille valmis. Valitsimme siihen laattaa jäljittelevän laminaatin. Hyvältä tuo näyttää, vaikkakin jääkaappi seisoo vielä keskellä lattiaa häiritsemässä näkymää. Tällä viikolla viimeisetkin laudat pistetään paikalleen. Keittiökaappien asennus on ensi viikonloppuna. Lauantaiaamu alkaakin mukavan verryttelevästi kalusteiden kantamisella, kun ne siirretään alakerrasta yläkertaan.

Päivi maalasi ja tapetoi porraskäytävää. Se on nyt muuten valmis, mutta välipohjan otsapinta vaatii vielä kaksi kerrosta pintamaalia. Samassa yhteydessä maalataan alakerran aulan kattoa. Tapetin laitto oli hiukan haasteellista. Vuota oli 6,5 metriä pitkä ja telineen ylätaso oli n. 3,2 metrissä. Loppumatka mentiin 5-portaisilla A-tikkailla. Päivi ei kuulemma paljon katsellut alaspäin. Toinen Päivi oli tukemassa tikkaita ja ojentelemassa työkaluja.

Portaat eivät tulekaan ensi viikolla. Niihin tulee lasikaiteet, ja porrastoimittajan mukaan lasien toimitus on himpun verran myöhässä. Sen vuoksi portaiden toimitus siirtyy viikolle 47. Kovin hirveää meteliä emme viitsineet tuosta nostaa, koska ei tässä itsekään olla ihan valmiita. Kun Päivi saa yllä mainitut maalaushommat tehtyä, pitää ylä- ja alakerran auloihin pistää laminaattia lattiaan. Sitä ei välttämättä olisi ehtinyt tehdä, jos portaiden asennus olisi ollut nyt alkavalla viikolla. Tai ainakin olisi ollut julmettu kiire.

Minä lepuutin päivän selkääni Päivin vanhemmilla. Toisella silmällä yritin pitää kurissa 3 liikkuvaa pikkulikkaa. Kiitos talkooporukalle!

Porraskäytävä yläaulasta päin näyttää tältä. Tapetti antaa mukavasti elävyyttä.

Tapetti jatkuu ihan alas saakka. Kuten olen jo tottunut, värit ovat korkeintaan sinne päin. Keltaista valoa antava työvalaisin yhdistettynä kameran salamaan tuottaa joskus eksoottista jälkeä. Pitää ottaa joskus kuvasarja luonnon valossa päivällä.

Keittiössä on joku kävellyn pölyisillä kengillä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti