maanantai 2. kesäkuuta 2014

Toukokuun sähkönkulutus ja alakerran katto

Toukokuussa sähköä kului 1020 kWh (1423 kWh huhtikuussa). Kesää kohti mennään, ja kulutus sitä myöten laskee. Toukokuussa oli muutama niin kuuma ja kostea hellepäivä, että ILP:ä tuli pidettyä kosteudenpoistolla pari päivää. Varsinaista jäähdytystä emme vielä kaivanneet, mutta nukkuminen on mukavampaa, kun ei ole hikisen nihkeä olo.

Alakerran katto on levytetty muista huoneista paitsi varastosta. Se on täynnä WC:n ja kuraeteisen kalusteita, joten se ei valmistu muiden huoneiden kanssa samaan tahtiin. Tällä hetkellä Päivi nauhoittaa kattoa, minkä jälkeen se maalataan. Ajattelimme kokeilla katon kuviointia Kevätmessuilla saamamme vinkin mukaan. Käytetään kahta maalia, joissa on sama värisävy mutta eri kiiltoaste. Ensin vedetään toiselle maalilla. Sen jälkeen suojataan maalarinteipillä sopivasti ja maalataan toisella maalilla tehosteet. Katsotaan sitten, millainen tuosta tulee.
Kotiteatterin katto on melko reikäinen. Siinä on 8 tunnelmavalaisinta ja neljä kirkkaampaa alasvaloa. Lisäksi on pari aukkoa valaisinten muuntajille, kaksi IV-putkea ja projektorin liitännät.

Projektoria varten pistettiin kattoon pistorasia, datarasia ja HDMI-kaapeli, jonka toinen pää on huoneen etuosassa. Olemme miettineet sitä, että otetaanko projektori vai TV, mutta ainakin tällä hetkellä isojen TV:den hinnat ovat sitä luokkaa, että päätettiin pistää ainakin varaus projektorille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti