perjantai 2. tammikuuta 2015

Sähkönkulutus joulukuu 2014

Joulukuun sähkönkulutus oli 1865 kWh. Lukema on vuoden 2014 kolmanneksi korkein, eli tammi- ja helmikuu ylsivät tuon yli. Vuoden 2014 kulutukseksi tuli näin ollen 15.792 kWh. Meillä tuli kolmas vuosi täyteen, ja tänä aikana vuosikulutukset ovat olleet 15.986, 15.590 ja 15.792 kWh. Nämä luvut on otettu Fortumin palvelusta, ja poikkeavat siksi aavistuksen aikaisemmin kertomieni lukujen kanssa, jotka luin itse.

Yllättävän tasaista tuo sähkönkulutus on ollut. En ole enää lähiaikoina tehnyt vertailua lämmitystarvelukuun tai edes keskilämpötilaan, joten en tiedä, ovatko ne vaihdelleet vuodesta toiseen. Minulla on tapana lisätä takan käyttämistä, kun pakkanen kiristyy. Se voi vaikuttaa kulutukseen – tai sitten ei. Polttopuista olen käyttänyt arviota, että yhdestä kuutiosta saa n. 1000 kWh energiaa. Jos poltan 1-2 kuutiota vuodessa, niin pienet muutokset käytetyn puun määrässä eivät käytännössä vaikuta yhtään mihinkään.

Päivittäisistä kulutuksista, jotka saan Fortumin palvelusta, voi nähdä talvella lomapäivät. Kesällä ero on pienempi, mutta silloinkin hyvällä mielikuvituksella lomat voi erottaa kulutuskäyristä. Meillä ei ole talvisin tapana laskea talon lämpötilaa edes viikon loman ajaksi, joten lämmitykseen poissaolo ei juurikaan vaikuta. Valaisimia tietysti käytetään vähemmän.

Tuntikohtaisesta seurannasta näkee, milloin on herätty tai käyty suihkussa. Jos tekee jotain ruokaa niin, että käyttää uunia ja liettä yhtä aikaa, niin senkin voi nähdä. Sinänsä ihan mielenkiintoista tietoa, muttemme ole käyttäneet sitä mihinkään hyödylliseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti