keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Rakennuslupa tuli

Olimme tänään Lahdessa LVI-suunnittelijan toimistolla palaverissa. Olin jo palaamassa kotiin, kun sain soiton rakennusvalvonnalta, että rakennuslupamme oli noudettavissa. Hain sen samantien. Lupa oli myönnetty! Se oli tosin ehdollinen, koska palotarkastaja ei ollut kaikkea hyväksynyt. Lausunnon mukaan varastosta olisi pitänyt osastoida 3 ulkoseinää EI 30 -luokkaan. Pääsuunnittelijan kanssa pähkäilimme sitä hetken, minkä jälkeen hän soitti palotarkastajalle ja neuvotteli helpotuksia. Käytännössä yhden ulkorakennuksen käyttötarkoitus muuttuu varastosta työtilaksi. Muutos on ihan oikea, koska kyseinen tila on tarkoitettukin työtilaksi eikä varastoksi.

Luvan mukana tuli järkyttävä määrä ohjeita, määräyksiä, suosituksia ja kuponkeja täytettäväksi. Onneksi on pääsuunnittelija mukana täyttämässä niitä, muuten noiden papereiden kanssa olisi ihmeissään.

Ilmanvaihtokone todennäköisesti muuttuu. Talopaketin mukana tarjottiin Enervent Pandion -konetta. LVI-suunnittelijan mukaan se kuitenkin on liian pieni. Meillä ilman määrää lisää se, että osa huoneista on desibeliovien takana, joten niissä on oma tulo ja poisto. Tämän vuoksi pitänee siirtyä Enerventin Pelican -malliin. Siitä on myös lämpöpumpullinen versio, Greenair HP, jossa on perusmallia parempi vuosihyötysuhde. Hinta nousisi jonkin verran, mutta samalla saisi myös jäähdytyksen tuon lämpöpumpun avulla. Laskin, ettei HP maksa itseään välttämättä koskaan takaisin, mutta jäähdytys lisää toki mukavuutta, ja sille on hankala pistää hintalappua. Mietitään vielä, kumpi lopulta otetaan. Greenair HP on asennettu jo muutamaan passiivitaloon lehtijuttujen perusteella.

Tilasin sähköliittymän tänään. Toimitusaika on max kuukausi. Sähkön toimittaja tällä alueella on Fortum Sähkönsiirto OY, eli sama joka meillä on nytkin.

1 kommentti:

  1. maalämpö porakaivolla ja IV-koneeksi joku halvin kuutiokone porakaivosta otettavalla esilämmityksellä, joka toimii sitten kesällä esiviilentimenä.

    Kannattaa itse laskea IV-koneen taakse jäävät todellliset kuutiot ja vaikka markkinamiehet ovat keksineet 1/2 kertaisen ilmanvaihdon niin tuon kokoisessa talossa ei koskaan tarvita niin kovaa ilmanvaihtoa. Eri asia joku 120m2 ja 6 asukkia.

    Enerventistä paukkuu tuo kompurapuoli ja tuskin haluat lähteä betatestaajaksi moiselle tekeleelle? Sehän on kanavaan kytketty ILP, jonka teho on jotain 1-1,5kW ja lämpö saadaan siirrettyä ilmaan kun pidetään kone täysillä.

    Kätevää....

    VastaaPoista