lauantai 29. tammikuuta 2011

Välipohjakorkeus saavutettu

Tällä viikolla saavutettiin välipohjakorkeus. Valu on maanantaina, joten ihan vielä ei voi sanoa, että seinät olisivat välipohjaan saakka valmiita. Rakennusporukka on hoitanut tuennan mallikkaasti, kuten alla olevista kuvista näkyy. Yhtään harkon puhkeamista ei ole tapahtunut, eikä varmaan tapahdukaan.

Ensi maanantaina on siis seuraava valu. Sääennuste lupaa lämpötilan puolesta hyvää säätä, joten valua ei varmaankaan tarvitse lykätä. Perjantaiksi on tilattu ontelolaatat. Valu saa siten kovettua n. 4 vuorokautta, joka riittää. En tiedä, mitä tekemistä ensi viikoksi on muuten suunniteltu vai onko mitään. Seiniähän ei voi lähteä tekemään ylöspäin ennen kuin ontelolaatat on paikallaan.

Kattoelementit on tilattu viikolle 8, eli silloin pitäisi olla runko valmiina niitä varten. Ikkunat on siitä kahden viikon päähän, eli viikolle 10. Harmittavasti lähden samalla viikolla työmatkalle, jolta palaan vasta viikon 11 lopussa. Täytyy puhua rakennusporukalle ikkunoiden tiivistys kuntoon ja varmistaa, että he todella tekevät sen huolellisesti. Siinä on yksi hyvä paikka pilata passiivitalo, jos sen tekee huonosti.

Alakerta ja viikonlopun siivousporukka.

Alakerran makuuhuoneet, joiden välissä on kantava seinä. (Päivi harmitteli, kun otin kuvat ennen siivoamista ;)

Näkymä alakerran aulasta pukuhuoneen läpi alakerran kuraeteiselle.
Pääovi sisäpuolelta katsottuna. Seinässä oleva raudat näyttävät, mille korkeudelle eteisen laatta valetaan. Ovi näyttää hämäävän matalalta. Koska aukko on 2,90 metriä korkea, se tehdään osissa. Tässä vaiheessa kestopuukehikon korkeus on n. 1,5 m ja sitä jatketaan sitten, kun harkkoja on ladottu enemmän.

Yksityiskohta ikkuna-aukon alalaidasta. Kestopuukehikkoon on tehty reikä, josta varmistetaan että betoni täyttää ikkunan alapuolisen tilan hyvin. Samalla ilma pääsee poistumaan betonin tieltä.

1 kommentti:

  1. Kannattaa kyllä varmistaa, että joku osaa tehdä ne ikkunoiden karmien teippaukset kunnolla. Niitä on nimittäin todella hankala korjata jälkeen päin kun ikkunat ovat paikoillaan. Meillä teipattiin jälkikäteen muutamia ikkuna-asentajan puukolla rikkomia teippejä, ja tehtiin pariin ikkunaan kulmat uusiksi kun isäni ei ollut osannut jättää kulmiin riittävästi ylimääräistä eikä niitä saanut runkoon asti kiinni.

    VastaaPoista