lauantai 12. helmikuuta 2011

Toinen kerros

Nyt taloa tehdään jo toista kerrosta. Alkuviikosta oli ontelolaattojen saumavalu ja sen perään maatäyttöjä talon takapuolella. Siellä kellarikerros jää kokonaan maanpinnan tason alapuolelle. Nyt täyttökerros on jo lähellä lopullista korkeutta. Täyttöjä hieman haittasi se, ettei maakellari ole vielä valmis. Sen toimituksestahan puuttui yksi paketti harkkoja, joten sitä ei saatu tehtyä loppuun samaan aikaan talon kellarin kanssa. Nyt harkot ovat työmaalla, joten kellari valetaan loppuun seuraavan valun yhteydessä. Nyt on pakkasia luvattu lähipäiville. Toivottavasti ne laskevat siihen, että saadaan seuraava valu tehtyä ajallaan. Kattoelementit on tilattu viikolle 8, mutta jos valuja viivästyy, niin sitten niitä pitää lykätä. Siihenhän ei ole enää kahta viikkoa.

Sanotaan, että rakentamisen aikana talo tuntuu välillä liian isolta ja välillä liian pieneltä. Vielä viime viikolla alakerran aula tuntui kapealta, mutta nyt se tuntui ihan sopivalta. Yläkerran tilojakin pystyy vähän hahmottamaan, ja olohuone+ruokailutila on ihan sopivan kokoinen. Makuuhuoneista ei oikein osaa sanoa mitään. Saunatilat ovat aika pienet, mutta pienethän ne ovat paperillakin.

Porrastarjouksia on saatu kolme, joista kaksi tuli samalta firmalta. Ne kaksi ovatkin halvin ja kallein, ja kolmas on tuossa välissä. Lisää odotetaan, mutta saa nähdä, montako niitä lopulta tulee. Terassin lasituksiakin kysyttiin, joten niistäkin saisi muutama tarjous tulla.

Kun rakentaminen lähti tammikuun alussa käyntiin, hieman pelotti säiden puolesta. Joulukuussa oli ollut kovia pakkasia, ja jos ne olisivat jatkuneet, ei runkovaluja olisi saanut tehtyä. Onneksi meille pakkaset menivät näin, että joulukuu taitaa olla tämän talven kylmin kuukausi. Kunhan nyt jatkuisi sopivan leppoisana, että saadaan loput talosta tehtyä. Sitten, kun ikkunat on paikallaan, ei pakkaset enää haittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti