lauantai 15. lokakuuta 2011

Tapetoimista ja maalaamista


Aloitetaan ikävillä uutisilla. Minun osaltani raksaamishommat ovat nyt hetkeksi tauolla. Vasemmassa jalassani on ollut ikävää kipua kesästä lähtien, eikä se ole itsekseen parantunut. Päinvastoin, se on mennyt pahemmaksi koko ajan. Kävin viikolla lääkärissä ja fysioterapeutilla, joka vahvisti lääkärin diagnoosin: välilevyn pullistuma. Sain sairaslomaa kuukauden loppuun ja käskyn levätä sekä välttää istumista. Kantamistakaan ei saa tehdä. Rauhallinen kävely tekee selälle hyvää, joten olen käynyt jalkaisin talolla takkaa lämmittämässä pari kertaa. Onneksi olimme aikoinaan kaukoviisaita, joten vuokrakämpän ja talon välinen matka on vain noin kilometrin.

Päivi on saanut taloon valmista pintaa. Työ on siltä osin palkitsevampaa kuin aikaisempi tasoittaminen. Pikkulikan huone on lattiaa lukuunottamatta valmis. Päivi pesi eilen ikkunatkin, joten huoneeseen voisi kohta vaikka muuttaa :)

Keittiön seiniinkin on tullut pintamaalia. Väriksi valittiin maitokahvin ruskea. Sama väri jatkuu keittiöstä olohuoneen päätyseinälle. Loput olohuoneesta maalataan vaaleammalla värillä. Väri on vaalea, muttei se valkoinen kuitenkaan ole. Eteisenkin seinät ovat hyvin lähellä valmistumista. Päivi on maalannut ne pohjamaalilla aikaisemmin, mutta niissä oli vielä pikkuisen tasoiteltavaa. Tätä kirjoittaessani tasoitetut kohdat pohjamaalataan. Ehkä niihin huomenna saa pintamaalia ensimmäisen kerroksen. Eteisen ja porraskäytävän viimeisteleminen olisi tärkeää siksi, että saataisiin sisäportaat asennettua. Niiden toimitus on nyt sovittu viikolle 45, mutta sitä voi siirtää eteenpäin, jos tarve vaatii.

Maakellarin ovi asennettiin viikko sitten. Unohdin ottaa siitä kuvan, mutta muistaisinkohan minä ensi kerralla. Ovi on ruskea (RR32) umpiovi (Skaala UO305F_Beeta). Poikkeuksena linkissä olevaa UO305F-oveen meidän ovessamme on vaakaurat. Tyyli on sama kuin varaston ovissa. Uretaaneja ei ole vielä ruiskutettu, mutta sehän ei ole iso homma, kunhan vain muistaisi sen tehdä. Pitänee ostaa talviuretaania, kun tänäänkään ei ole ollut kuin pari astetta lämmintä. Talon sisällä onneksi tarkenee. Minä olen lämmittänyt takkaa parin päivän välein. Lisäksi meillä on porraskäytävässä 1 kW:n patterilämmitin. Se on termostaatin takana, eli se ei lämmitä koko aikaa. Sen verran kuitenkin lämpöä tulee, että talossa on hyvä tehdä hommia. Iltojen pimetessä työvaloja tarvitaan koko ajan enemmän, ja nekin luonnollisesti antavat lämpöä taloon.
Pikkulikan huoneen päätyseinään tuli hänen itsensä valitsema tapetti. Päivi ei ole koskaan aikaisemmin tapetoinut, ja tapettia laittaessa olikin kuulemma päässyt jokunen ärräpää. Lopputulos on kuitenkin hieno!

Ikkunat hohtavat puhtauttaan :) Salama heijastuu hyvin.

Keittiön seinää valmistuu. Vasemmalla maitokahvin väristä pintamaalia ja oikealla valkoista pohjamaalia. Livenä seinä ei ehkä ole ihan noin tumma kuin tässä kuvassa.


1 kommentti:

  1. Toivottavasti välilevy parantui. Kun sisätöistä maalaus ja tapetointi on jo käynnissä niin talon rakennus urakkahan alkaa olla jo pikkuhiljaa loppusuoralla. Kiitos kuvista ja vinkeistä :)

    VastaaPoista