tiistai 28. syyskuuta 2010

Ampu tulloo

Eilen tuli postissa maaperätutkimuksen raportti. Lopputulos on, että tontilla louhitaan talon ja hieman varastonkin alta. Kallio on talon etelänurkan kohdalla n. 20 cm maanpinnasta alaspäin. Muualla se on syvemmällä, mutta tulee viimeistään n. metrin päässä vastaan. Tuohon etelänurkallehan me mietimme maakellaria. Olisi aika hieno maakellari kallioseinillä :)

Pistimme eilen runkotarjouspyynnöt liikkeelle. Lähetimme ne kahdeksaan firmaan, joista suurimman osan kanssa on jo juteltu etukäteen projektista. Takarajaksi laitoimme ensi viikon perjantain. Saa nähdä, kuinka moni vastaa.

Suunnittelijoita on nyt haettu ja palkattukin. LVI-suunnittelu on sovittu. Perustussuunnitelmatarjouksia odotan saavani huomenna. Keittiötäkin pitäisi varmaan pistää paperille, jotta sähköt ja vesiliitännät saadaan oikeaan paikkaan. Arkkitehdin kanssa tosin ehdimme jo keittiötä hahmotella, mutta mistäs sen tietää, vaikka se menee keittiösuunnittelijan kanssa uusiksi. Yritämme vielä saada työt käyntiin tänä vuonna, joten siksi asioita täytyy viedä eteenpäin aika nopeasti.

2 kommenttia:

  1. Keittiösuunnitteluun kannattaa panostaa ja vieläpä kohtuu aikaisessa vaiheessa. Meilläkin meni arkkitehdin alkuperäinen hahmotelma täysin uusiksi. Suunnitellessa myös havaitsimme, että pikkasen saisi olla keittiöllä leveyttä lisää, mikä ehdittiin vielä siinä vaiheessa korjata kun arkkitehtisuunnittelu oli vielä kesken. Ammattilainen näkee myös tilan tarjoamat mahdollisuudet ihan toisella tavalla. Lopputuloksesta tuli meidän mielestämme (siis ainakin paperilla) todella hyvä - ensi vuonna näkee sitten, miten toimii käytännössä.:)

    VastaaPoista
  2. Perjantaina mennään ensimmäiseen tapaamiseen. Katsotaan nyt, mitä sieltä tulee.

    VastaaPoista