tiistai 7. syyskuuta 2010

Ensimmäiset luonnokset

Tänään kävimme arkkitehdin toimistolla katsomassa ensimmäisiä luonnoksia. Nyt tarkoituksena oli löytää sopiva paikka talolle ja autokatokselle sekä päättää kerroksien lukumäärä. Kerroksia tulee kaksi, joista alempi on osittain kellari. Yläkertaan, eli asuinkerrokseen, tulevat olohuone-ruokailutila, keittiö, kodinhoitohuone ja kaksi makuuhuonetta. Alakertaan pistetään kaksi makuuhuonetta,saunatilat, kotiteatteri ja varastoja. Huoneiden tarkasta sijoittelusta keskusteltiin, ja seuraavaksi arkkitehti piirtää sisätiloja kohdalleen. Seuraava tapaaminen on viikon päästä.

Saimme viime viikolla maanmittaustoimistolta paperit määräalan rekisteröinnistä. Lohkominen käynnistyi siinä samalla, joten se tapahtunee lähiviikkoina. Tämäkin asia siis etenee. Huomenna menemme pankkiin kirjoittamaan lainapaperit, joten saadaan rahoituskin kuntoon. Tässähän alkaa tuntea itsensä rakentajaksi, vaikka varsinaisesti mitään ei ole rakennettu :)

Sunnuntaina kävimme Habitaressa hakemassa ideoita sisustukseen. Löytyihän sieltä jotain: upea jää-viileäkaappi-pakastin-yhdistelmä, sohva olohuoneeseen sekä nelipaikkainen sohva kotiteatteriin. Hieno lankkulattiakin löytyi, mutta hinta (99 €/m2) pakottaa etsimään huokeampaa ratkaisua. Messut itsessään olivat mukavat, ja päivä meni nopeasti. Minäkin, vaikka olen tekniikkaorientoitunut, viihdyin koko päivän.

3 kommenttia:

  1. Hei!

    Lankuista puheenollen, meillähän on isoista Venäjän hongista tuppeen sahattuja jotain vajaa 10 cm vahvoja pelkkoja. Niitä voi tietysti sahata pienemmäksi.
    Olisiko niistä jotain ideaa vaikka sinne alakertaan?

    Terv RM

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kysyä tarjouksia suoraan sahoilta noista lankkulattioista.

    VastaaPoista
  3. Virva, kiitos vinkistä. On varmaan edullisempaa kuin Rautakaupasta

    VastaaPoista