torstai 30. joulukuuta 2010

Salaojat maassa

Jouluun saakka tontilla kaivettiin, räjäyteltiin ja ajettiin maata pois. Tällä viikolla suunta kääntyi, eli nyt monttua on täytetty. Salaojat on laitettu sekä talon että varaston kohdalle. Lisäksi siellä soran alla on vesi- ja viemäriputket. Jälkimmäinen oli ainakin liitetty, koska putken päästä tuli ihan ehta tuoksu. Seuraan kustannuksia rakentaja.fi-palvelussa, ja on mukava kun sai yhden työvaiheen (maa- ja pohjarakenteet) ruksia valmiiksi :)

Anturoita aletaan tekemään ensi maanantaina. Olemmekin ensi viikon sääennusteita seuranneet silmä tarkkana. Nyt Forecan ennuste näyttää siltä, että keskiviikosta lähtien voisi olla valukelpoista säätä. Alkuviikko on selvästi kylmempää, mutta se ei työtä sinänsä estä. Ennuste voi tietysti vielä muuttua, koska vielä pari päivää sitten koko viikolle luvattiin n. 20 astetta pakkasta. Toivottavasti tuo tämänhetkinen ennuste on lähellä oikeaa, jotta loppuviikolla ei olisi liian kylmä.

Alkuperäinen rakennusaikataulu on siirtynyt monella viikolla. Aluksi se lykkääntyi kuvien viimeistelyssä. Louhinta viivästytti rakentamista lähes kaksi viikkoa lisää. Kyllähän me siitä tiesimme etukäteen, mutta sen laajuus yllätti. Alkuperäinen suunnitelma oli se, että runkoa saadaan pystyyn ennen kunnon talven tuloa. Se ei kuitenkaan olisi voinut toteutua jo siitäkään syystä, että talvi tuli normaalia selvästi aikaisemmin. Sen vuoksi aikataulun venyminen ei oikeastaan edes harmita.

2 kommenttia:

  1. Kannattaa sitten olla tarkkana jos pakkasessa anturat valatte. Viime talvena vastaava mestarimme kertoi toisesta työmaastaan, jossa oli -15 asteen pakkasessa tehty anturat väärällä betonilla ja vähän sinne päin. Uusiksi meni...

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Pakkasesta on puhuttu vastaavan kanssa. Täytyy vain olla tarkkana eikä ahnehtia liikaa. Säälle ei kuitenkaan mitään voi, joten sitä pitää kunnioittaa.

    VastaaPoista