torstai 13. tammikuuta 2011

Seinää syntyy

Ensimmäinen pätkä seinää on tänään valettu. Pakkaset suosivat meitä, joten valut on saatu tehtyä suunnilleen ajallaan. Anturan valu perjantaina meni hyvin, ja maanantaina urakoitsija alkoi pistämään harkkoja paikalleen. Suurimmaksi osaksi harkkoja on nyt neljä varvia, eli 1,2 metriä. Talon etulaita on vain 2 varvia korkea, koska siihen jätettiin reitti kaivinkoneelle sisäpuolen täyttöjä varten. Seinän tekemistä jatketaan, kun täytöt on tehty.

Viime viikon lopulla urakoitsija soitti ja kertoi, että harkot loppuvat heti alkuunsa. Tilasin perjantaina lisää, ja eilen saimme loput harkot tontille. Väliseinä- ja muuriharkot, jotka ovat Lakan betoniharkkoja, tulivat maanantaina. Tontti onkin täynnä harkkolavoja :) Hyvä, että sekaan vielä sopii. Täytyy kuitenkin antaa pisteet toimittajalle siitä, että harkot ovat tulleet ajallaan.

Työ on tähän saakka mennyt sujuvasti, mutta jotain on mennyt vähän pieleenkin. Rakennesuunnittelijalla tapahtui jonkin sortin ajatusvirhe ontelolaattojen kanssa. Suunnitelmassa  yksi ontelolaatta kulkee eteisen vaatekaapissa rinnan korkeudella. Hankaloittaa vähän takkien ripustamista naulakkoon... Tuo korjataan siten, että sopivalle kohdalle tehdään yksi kantava seinä lisää, ja ontelo tuetaan siihen. Vaatekaappiin tuleva pätkä leikataan timanttileikkurilla pois. Harmittavasti ontelot on kuulemma jo tehty, joten leikkaaminen tehdään työmaalla. Lisää vähän ylimääräistä työtä, mutta ei tuo onneksi maata kaatava virhe ole. Jos jatkossakin tulee vain tuon suuruisia virheitä, niin olen ihan tyytyväinen.

Olenkohan muistanut tässä blogissa kertoa, että tämä meidän talomme on Passiivikivitalot.fi:n esittelykohde tällä seudulla. Jos siis kiinnostaa nähdä, miten näistä harkoista talo syntyy, niin tervetuloa katsomaan. Kannattaa ottaa yhteys Passiivikivitalot.fi:hin, koska he hoitavat esittelyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti