sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Tammikuun 2016 sähkönkulutus

Aikaa rakentamisen aloittamisesta on kulunut niin paljon, että viime vuoden lopussa haimme jatkoaikaa rakennusluvalle. Syksyllä jostain pölähti mieleeni, että rakennuslupahan on vain määräajan voimassa, joten onneksi tuli tarkistettua voimassaoloaika. Mitähän olisi tapahtunut, jos emme olisi hakeneet jatkoa? Olisiko joku byrokraatti määrännyt purkamaan tähän mennessä rakennetun? No, se on nyt kuitenkin hoidettu. Todennäköisesti vuoden lopussa pitää hakea uusi jatkoaika, mutta katsotaan se sitten ajallaan.

Vuosi 2016 alkoi kylmällä tammikuulla. Lähimmän havaintoaseman mukaan keskilämpötila oli -12,4 °C. Tämä näkyi sähkönkulutuksessa, joka oli 2795 kWh (joulukuussa 1729 kWh). Lisäystä joulukuuhun tuli n. 1000 kWh, mutta lämpötilaeroakin oli n. 13 °C. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että viime vuoden kylmin kuukausi oli tammikuu, -3,9 °C. Aikaisempinakaan vuosina ei ole tällaisiin kuukausilukemiin vielä päästy, joten nyt tuli tehtyä yhden sortin ennätys. Kireän pakkasjakson jälkeen on nyt ollut viikon verran lauhaa, joten tällä menolla helmikuussa päästään pienempiin kulutuslukemiin.

Alakerrassa ole jatkanut katon tasoittamista. Työn keskeytti flunssa tai lievä influenssa, jota nyt olen potenut noin viikon. Samalla lenkkeilytreeni piti jättää pois. Tauti on nyt menossa jo ohi, joten enköhän tuossa alkuviikosta pääse taas treeniohjelmaa noudattamaan. Toukokuussa pitäisi mennä Tuusulanjärven maratonille.

2 kommenttia:

  1. Moi, sellainen spesifinen yksityiskohta kiinnostaa että millainen on IV_koneenne kondenssivesipoisto ? Ohjeet Pelicanin kyseisestä osasta ovat vähintään mielenkiintoiset. Onko ollut ongelmia Pelicanin kanssa ?

    VastaaPoista
  2. Piti käydä tarkistamassa tuo kondenssiveden poisto, kun en muistanut, miten se tehtiin. Sitä ei ole. Laitteen pohjassa on kaksi reikää vedelle lämmönvaihtimen alla. Ne on tulpattu. Minulla on hämärä muistikuva, että asentaja olisi sanonut, että ne voivat olla tulpattu, jos ongelmia ei ole. Tämä tosin saattaa olla ihan oma keksimäni muistikuvakin.

    Pelicanin kanssa ei ole ollut isompia ongelmia. Suodattimet vaihdan 1-2 kertaa vuodessa. Imuroin niitä parin kuukauden välein. KNX-yhteys ei toimi täydellisesti. Joskus tiedot koneelta KNX-paneelikeskustelu eivät päivity reaaliajassa. En tiedä, mistä tuo johtuu. Konetta voi kyllä ohjata silloinkin, vaikka tieto ei takaisinpäin tulekaan.

    VastaaPoista