lauantai 2. tammikuuta 2016

Yhteenveto vuodesta 2015

Valitettavasti talo ei valmistunut viimekään vuonna, mutta eteenpäin kuitenkin mentiin. Alkuvuodesta saimme sisävaraston käyttöön, ja se helpotti elämää aika paljon. Ennen omaa varastoa tavaroita varastoitiin vaatekaappeihin sekä Päivin vanhempien luo. Vieläkin anoppilassa on meidän tavaroitamme, koska ulkovarasto ei vielä ole valmis. Ehkä nekin vielä joskus saadaan sieltä kotiin.

Syksy 2015 meni meidän perheessä flunssakierteessä. En tiedä, mitä pöpöjä täällä on ollut, mutta Päivi ja Roosa sairastivat viikkotolkulla - taisipa tuohon jopa kuukausia mennä. Minulla meni käytännössä joulukuu sairastaessa. Se pysäytti rakennustyötkin. Sain alakerran aulan katon tasoittamisurakan alkuun, mutta valitettavasti sen loppuminen siirtyi tälle vuodelle. Pikkuhiljaa olo alkaa olla jo niin hyvä, että työt jatkuvat. Aloitan näinä päivinä myös harjoitteluohjelman toukokuuta varten. Silloin olisi tarkoitus juosta Tuusulanjärven maraton. Toivottavasti sairastelut on nyt sairasteltu.

Kesällä teimme ulkovaraston siihen vaiheeseen, että ensi keväänä on edessä maan alle jäävien seinien slammaus ja patolevytys. Sen jälkeen tulee maatäyttöjä, ja sitten muuraustyö jatkuu.

Sähkönkulutuksen osalta teimme jälleen ennätyksen, siis käytön vähyydessä. Koko vuoden kulutus oli 15.388 kWh. Neljän vuoden asumisen jälkeen suurin sähkönkulutus oli ensimmäisenä asumisvuotenamme, 2012, jolloin kulutus oli 15.986 kWh. Aika vähän on siis eroja vuosien välillä. Viime vuoden loppupuolella vaihdoin sähkösopimuksemme pörssisähköön, ja sen myötä on tullut seurattua sähkönkulutuksen sijoittumista edulliseen aikaan. En tiedä, vähentääkö tuo kulutusta, mutta laskua sen pitäisi pienentää.
Piharakennus ulko-ovelta päin. Rinteen yläosaan tulee täyttöä suunnilleen tuohon saakka, johon nyt on muurattu. Tietä lähinnä olevan huoneen lattia tulee alas ja kahden lähimmän huoneen lattia tulee noin talon eteisen korkeudelle.

Harkkolavat täyttävät vielä autokatoksen.
Tämmöistä on tehty alakerran kattoon. Vaatinee vielä pari tasoituskierrosta lisää ennen kuin on riittävän tasaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti