sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Keittiö!

Meillä on uusi keittiö! Ei se ihan täysin valmis ole, mutta jo hyvin lähellä. Kaapit ja laatikot ovat paikoillaan ja vetimetkin on asennettu. Mikro koeajettiin tänään, ja hyvin sillä eilinen pannari lämpesi. Festivo-kylmiö otettiin käyttöön jääkaapin osalta. Pakastimeen ei ollut mitään laitettavaa, joten se saa olla vielä lämpimänä. Astianpesukone ja uuni ovat paikoillaan, mutta niitä ei ole vielä kytketty. Liesi odottaa asennusta paketissaan. Jätimme sen laittamatta, koska uunikin saatetaan joutua nostamaan pois sähkökytkentöjen vuoksi. Tein keittiön asentamisesta kuvasarjan omalle sivulleen.

Meillä oli viikonloppuna rivakka talkooporukka talolla: Ekke, Eero (eli pikkulikan äijä), Sinikka (mummo) ja Markku. Keittiökalusteet piti kantaa alakerrasta yläkertaan, joten eilisaamu alkoi kantourakalla. Ekke on asentanut keittiöitä paljon, ja hän myös suunnittelee niitä, joten työ meni sujuvasti. Sitä katsellessa tuli monessa paikassa mieleen, että itsellä tuohon työhön olisi mennyt moninkertainen aika. Muut toimivat apumiehinä. Minäkin tein jotain pientä, että voin sanoa olleeni mukana :) Tänä aamuna minun päätyöni oli tuttuun tapaan takan lämmittäminen. Yöllä oli melkein kymmenen astetta pakkasta, ja se tuntui erityisesti yläkerran isossa makuuhuoneessa, jossa on ikkunat raollaan ilmanvaihdon vuoksi.

Viikonloppuna saatiin tehtyä muutakin kuin keittiö. Äijä ja Päivi pistivät pikkulikan huoneeseen laminaatin. Sinne voisi siis asentaa kaapit seuraavaksi. Päivi joutui myös fiksailemaan porraskäytävän seiniä, koska sitä oli hiukan kolhittu telineillä. (Jätetään kolhija sanomatta, ettei tule ketään haukuttua...)

Teknisen tilan lattia on lähes kokonaan saumattu. Urakoitsijalta (J. Ikävalko Järvelästä) oli loppunut sauma-aine, eikä samaa väriä saanut läheisestä rautakaupasta. Saumaamista jatketaan ensi viikolla. Mistä tulikin mieleeni, että meidänhän piti ostaa sitä lisää, mutta se jotenkin unohtui tuon keittiön kanssa touhutessa.

WC:n seinät ja lattia ovat valmiit, eli ne on jo saumattu. Päivi pistää vielä muutaman listan paikalleen, vetää silikonit, ja sitten sitäkin voi alkaa kalustamaan. Sähköasentajakin kävi loppuviikosta tekemässä pari päivää hommia. Yläkerran valaisimet on suurimmaksi osaksi nyt asennettu. Niistä olikin iso apu keittiötä asennettaessa. Lauantaina, kun napsuttelin keskuksesta valaisimia päälle, huomasin että olohuoneen isolle plafondille ei ollut kytkentäpaikkaa. Tarkistin sen vielä suunnitelmista, ja niinhän siinä on käynyt, että suunnittelija on unohtanut laittaa sille KNX-lähdön. Onneksi tuo on korjattavissa helposti, kun lähtöjä on pari kappaletta vapaana.

ILP (Daikin Emura) asennettiin torstaina. Putkethan sitä varten oli vedetty jo aikaisemmin. Emme pistä sitä päälle ennen kuin yläkerran makuuhuone on tasoitettu ja hiottu valmiiksi. ILP ei oikein tykkää hienosta hiontapölystä.

Tuntuu, että työt etenevät nyt nopeasti, kun valmista pintaa tulee vähän joka puolella.Muuttopäivä lähestyy!
Keittiön alakaapit ovat tummat ja yläkaapit vaaleat. Lattia on laminaatti laattakuosilla. Sokkeli on musta, joka on minusta todella onnistunut valinta. Seinää vasten nojaa astianpesukoneen etulevy. Festivo kaipaa selvästi puhdistamista :)

Keittiön aamiaispöytä oli asennuksen loppupuolella aika täynnä rojua. Pöytä siivottiin lopuksi, mutta unohdin ottaa kuvan puhtaasta pöydästä. Taustalla näkyy astianpesukone, jolla on vielä aika tekninen look.

Äijä pistää viimeisiä laminaatteja pikkulikan huoneeseen.

Julkisivuvalaisimet ovat mallia Bart EL 260. Näistä lähtee valokeilat ylös ja alas.

ILP:n ulkoyksikkö antaa teknisen säväyksen julkisivuun. Pitänee rakentaa tuohon suojakotelo jossain välissä.

ILP:n sisäyksikkö on tällainen. Väri on valkoinen, joten se maastoutuu suhteellisen hyvin yläaulan seinälle.

Teknisen tilan laatoitus on siisti, kuten on muukin Ikävalkon tekemä työ.

Portaisiin tuli Decolight FOK Led -valaisimet. Niistä lähtee spotti alaviistoon. Suuntausta voi jonkin verran säätää.





2 kommenttia:

  1. Hei, olisin kiinnostunut mitä laminaattia olette käyttäneet keittiössä?

    Kiitos hyvästä blogista!

    Juuso

    VastaaPoista
  2. Kyseessä on Pergon laminaatti. En enää muista, mikä niistä se on, mutta Pergon sivulla oleva Charcoal Slate http://www.pergo.com/fi-fi/Kuluttaja/Tuotteet/Product-view/?floorId=993 on samannäköinen.

    Kiitos kehuista!

    VastaaPoista