keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Sähköt on kytketty

Taloomme tulee nyt sähkö sisälle, enkä tarkoita nyt jatkoroikkaa. Sähkömies kävi tänään kytkemässä syöttöjohdon pihakeskukseen. Samalla hän teki loput keskuksen kytkennät sisällä. Pikkulikan huoneeseen tuli pistorasioita ja olohuoneen kattoon valaisimia. Valitettavasti sähkömies oli ollut liiankin innokas. En ollut muistanut kertoa hänelle, että KHH ja kettiö ovat vielä kesken, joten hän asensi KHH:n kattoon kaksi valaisinta ja keittiöön pistorasioita. Onneksi noita ei tarvinne ruuvata kokonaan irti. Riittää, että pistorasioista ottaa peitelevyt ja valaisimista kuvut pois.

Koska minä en selkäni vuoksi pysty tekemään talolla töitä, palkkasimme ainakin täksi viikoksi raksamiehen tekemättömiä töitä varten. Hän aloitti eilen, ja on nyt tehnyt koolauksen ala-aulan kattoon. WC-pöntön kotelokin on yläkerrassa tehty.

Kävimme eilen ostamassa eteisen laatat. Määrän kanssa veivattiin paljon. Aluksi meinasimme ostaa laattoja 5,5 neliötä + hukka. Onneksi laskimme piirustuksesta pinta-alan uudelleen. 5,5 m2 oli eteisen pinta-ala ilman komerosyvennystä. Komeroissa ei ole pohjaa, joten lopputulos olisi ollut sangen mielenkiintoinen. Laskimme uuden laattamenekin oikealla neliömäärällä. Laskimme sen jälkeen laattamenekin kappaleittain, eikä se täsmännyt ollenkaan neliöiden kanssa. Pähkäilimme asiaa aikamme, kunnes lopulta pääsimme (toivottavasti) oikeaan määrään. Laattoja tuli lopulta ostettua 9 m2. Suurta neliömäärää selittää se, että 340*340 mm laatoista menee reunoilla paljon hukkaan.

Päivi on viimeistellyt porrasaukon alaosaa. Ilmeisesti tätä kirjoittaessani hän vetää ensimmäisen kerroksen pohjamaalia. Sen jälkeen seuraa viimeistelytasoitus ja maalaus.

KHH:n toinen valaisin. Kupu puuttuu, eikä sitä tarvitse asentaakaan tähän hätään. Kuten kuvasta näkyy, katossa on vielä hiukan läikikkyyttä.

Olohuoneen katon keskelle tuli Jasmina-plafondi. Kuvasta ei kokoa näy, mutta se on iso. Halkaisija hieman yli metrin.

Pikkulikan huoneessa pistorasioiden asennus on jäänyt hiukan kesken.

WC-pöntön kotelo on saanut jo kosteussulun pintaansa.

Porrasaukon alaosan kiviseinä on sileä. Pikkulikkakin pääsi kuvaan.

Ala-aulan katon koolausta on melkein koko katon osalta valmis. Loppuosa on helpointa tehdä sitten, kun aula on tyhjennetty väliseinäharkoista. Pikkulikka pääsi näköjään tähänkin kuvaan.

Sähkökeskus odottaa kansia. Tosin kyllä tuossa vielä kytkettävää on, kun ainakin teknisen tilan pistorasia ovat asentamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti